Varmt välkommen!

Välkommen in till vår blogg som handlar om allt du behöver känna till om hundrasen labrador, hunduppfödning, kennelägande, avel och hundträning. Med flera års erfarenhet i ryggen har vi startat upp den här bloggen för att kunna ge dig allt stöd du kan tänkas behöva inför köp av en hund eller uppstart av en kennel.

Driva kennel

Vi skriver bland annat mer om hur det är att driva en kennel och om vad du kan behöva tänka på innan du vill starta upp en sådan. Det är till exempel inte alla som vet att det krävs tillstånd för att driva en kennel om man vill sälja ett större antal valpar varje år. Det och mycket annat om kenneldrift får du läsa mer om på sajten.

Hundrasen labrador

Visste du att hundrasen labrador egentligen är en jakthundsras? Det är en sak inte alla känner till. Labradoren är en relativt stor hund som är snäll mot allt och alla. Den kräver en del pälsvård men å andra sidan är pälsen smutsavvisande. Rasen överlag är också relativt frisk men det finns ett par saker att se upp med. Om du är intresserad av att skaffa en labrador kan du hitta mycket bra information om hunden här.

Träna din hund

Vi berättar också mer om att träna sin hund. Du får till exempel veta mer om vilka saker som kan vara bra att prioritera när det gäller träningen av en valp. När det gäller saker som inkallning och rumsrenhet är det inte fel att börja träna så snart hunden har kommit till sitt nya hem. Det spelar då ingen roll om det är en vuxen hund eller en valp. Vi tar också upp olika sätt att träna en hund på. Olika individer kan behöva tränas på olika sätt beroende på deras tidigare erfarenheter. Allt det här och mycket mer får du läsa mer om på vår sajt.