Bra träning för en labrador

En labrador är en hundras som behöver en hel del motion och träning för att må bra. Det är dock inte bara den fysiska träningen som är viktig, utan också den mentala. Här tar vi upp en del saker som både tränar hundens fysik och hjärna.

Lydnadsträning

Att träna lydnad med sin labrador då och då är inte fel. Även om hunden är lydig till vardags skadar det inte att friska upp kunskaperna och att kanske lägga till lite nya tricks. När det gäller lydnad är det bättre att träna en kortare stund varje dag än att träna under flera timmar en gång i månaden.

Apport

Labradorer brukar gilla att apportera. Det kan man träna på ängar, i skogen eller vid vatten. Man kan använda sig av pinnar, bollar eller andra leksaker. Man kan också få hunden att stanna mitt i apporten, för att vända tillbaka. När hunden kommer till ägaren kan man be den springa efter föremålet igen. Då kombinerar man lydnadsträningen med apporten.

Vattenträning

Vattenträning är bra för alla hundar. I vattnet kan de nämligen röra på sig utan att det sliter lika mycket på muskler och leder. En labrador tycker ofta att vattenträning är väldigt trevligt och det finns mycket man kan göra. Varför inte låta hunden bogsera in en människa till land, eller apportera efter kastade saker? Då kan hunden träna och ni kan ha roligt tillsammans.

Jakt och spårträning

Labradoren används ofta som jakthund och för att spåra upp olika saker. Att träna spår och jakt kan därför vara både roligt och givande för såväl hund som förare. Även om man inte har en hund som jagar eller en som jobbar med att söka kan det vara bra om hunden har lite koll på läget om ett barn i familjen skulle gå vilse eller om ett annat husdjur springer bort.